| HOME | | DAFTAR | | PRODUK | | INFO EMAS | | BERITA EMAS | | ADMIN |

LIVE HARGA EMAS SEMASA:


Gold price by GoldBroker.com

SOALAN-SOALAN LAZIM TENTANG EMAS. KLIK MANA-MANA SOALAN UNTUK MENGETAHUI LEBIH LANJUT

(1) BAGAIMANA MENDAFTAR AKAUN EMAS DI PUBLIC GOLD ?

Sunday, June 3, 2018

Produk DINAR Public Gold yang menawan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Saya nak bercerita sikit tentang Dinar. Kita mungkin sudah biasa mendengar tentang dinar namun adakah kita benar-benar tahu tentang dinar? Jika tanya saya sendiri, saya sudah mendengar perkataan dinar sejak kecil lagi melalui Filem P-Ramlee. Apa yang saya faham, dinar adalah bentuk wang yang diperbuat daripada emas. Itu sahaja. tidak lebih dari itu yang saya tahu.

Baiklah. Memang benar bahawa Dinar merupakan "matawang" yang diperbuat daripada Emas tulen. Seberapa tulen? Kita ada dinar 916, 995, dan juga 999. Makin besar nombor tersebut maka Dinar tersebut semakin tulen.

Bagaimana dengan Dinar keluaran Public Gold? Kalau anda nak tahu, Dinar Public Gold berketulenan 999.9! Bermaksud ia benar-benar Tulen. Dinar Public Gold diiktiraf dengan LBMA (London Bullion Marketing Association) yang mana ia membolehkan Dinar Public Gold diterima di seluruh dunia. Produk Dinar Public Gold hadir dalam bentuk 1/2 Dinar (2.125 gram), 1 Dinar (4.25 Gram), 5 Dinar (21.25 gram), dan 10 Dinar (42.5 gram).

Persoalannya, apakah faedah memiliki dan menyimpan Dinar? 

Jawapannya, kerana emas merupakan penyimpan nilai yang unggul. Ia satu instrument yang cukup berkesan melawan kenaikan inflasi kerana nilainya yang kekal sepanjang zaman. Contohnya pada zaman Rasullah SAW (lebih daripada 1400 tahun dahulu), 1 Dinar boleh digunakan untuk membeli seekor kambing. Sekarang, seekor kambing masih dapat dibeli dengan 1 Dinar! Hebat bukan? Ini kerana peningkatan harga barangan di pasaran adalah disebabkan inflasi yang melemahkan nilai wang kertas. Emas merupakan bahan logam yang paling bernilai kerana sifat-sifatnya yang hebat dan memiliki aura tersendiri.

Justeru, saya sarankan anda asingkan sedikit wang anda yang tidak digunakan kedalam bentuk Dinar. Jangan risau, cara ini paling selamat untuk mengelakkan kebocoran wang kerana menyimpan wang tunai yang terlalu mudah dicapai dan dibelanjakan.

Adakah menyimpan Dinar lebih baik daripada Gold Bar?

Jawapan saya tidak. Gold Bar atau Dinar sama sahaja. Cuma sebagai seorang yang beragama Islam, saya lebih tertarik menyimpan emas dalam bentuk Dinar berbanding Gold Bar. Ingatlah semua bahawa Emas merupakan WANG MASA HADAPAN. Kita percaya bahawa satu masa nanti wang kertas akan kembali kepada nilai asalnya... iaitu sifar. Kita sendiri sudah melihat betapa wang kertas sudah tidak bernilai di Venuzeala dan juga Zimbabwe kerana hyperinflasi.

Sekian sahaja.


INGIN MEMILIKI EMAS PUBLIC GOLD? KLIK >> SINI <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM DAFTAR!

BAGAIMANA MENDAFTAR AKAUN EMAS PUBLIC GOLD?

[1] BELIAN BIASA - Beli dan terus dapat emas, bayar secara online, dan ambil emas di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk daftar percuma dan order secara online, atau terus beli di cawangan Public Gold dan beritahu nama Osman bin Ayop, kod dealer PG00130785 sebagai INTRODUCER untuk dapatkan bimbingan daripada saya selepas belian.

[2] AKAUN EMAS GAP - Beli dan simpan dengan Public Gold secara percuma, minimum 1 gram. Kumpul sedikit demi sedikit, dan boleh keluar emas itu (untuk disimpan sendiri) pada bila-bila masa di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk maklumat lanjut tentang Akaun Emas GAP.

Untuk pembelian pertama, ikut langkah di bawah:

(a) Masukkan Duit 

Bank-in / online transfer / ATM transfer duit ke akaun atas nama Public Gold Marketing Sdn. Bhd. di bawah berdasarkan harga per gram GAP harian di www.publicgold.com.my: 

♢ 5571 3923 8048 (Maybank) (GAP)
♢ 5071 3410 4563 (Maybank)
♢ 3167 52 0833 (Public Bank)

(b) Wassap Maklumat Belian 

Wassap maklumat di bawah dan ATTACH SLIP BAYARAN ke nombor handphone Public Gold di +6012-4308 916:

New Registration Form GOLD ACCUMULATION PROGRAM PUBLIC GOLD isi yang berkaitan saja:
Nama / Name anak / nama penjaga (as per i/c) :
Email :
Contact No.
IC number / IC No anak/ ic no penjaga:
Passport No. :
Foreign ID. :
Company ROC :
Introducer Name & PG Code : Osman bin Ayop & PG00130785
DOB (birthday):
Race :
Nationality :
Occupation :
Address/Company Address :
Banker Name :
Bank Account No. :
Purchase Amount :

(c) Semak GAP Statement
 Tunggu Public Gold proses dalam masa 2 hari bekerja. Kalau dah terima email USERNAME, login website untuk semak GAP Statement selepas 2 HARI BEKERJA. Gunakan nombor Kad Pengenalan 12 digit sebagai PASSWORD.

Apa-apa persoalan, wassap saya +6017-7799316 (Dr. Osman) atau terus klik osmanayop.wasap.my bila-bila masa. Terima Kasih~