| HOME | | DAFTAR | | PRODUK | | INFO EMAS | | BERITA EMAS | | ADMIN |

LIVE HARGA EMAS SEMASA:


Gold price by GoldBroker.com

SOALAN-SOALAN LAZIM TENTANG EMAS. KLIK MANA-MANA SOALAN UNTUK MENGETAHUI LEBIH LANJUT

(1) BAGAIMANA MENDAFTAR AKAUN EMAS DI PUBLIC GOLD ?

Friday, September 7, 2018

Hadith tentang Emas dan PerakDewasa ini kita seakan menjadi hamba kepada wang ringgit, yang mana sistem kewangan fiat yang ada sekarang sebenarnya dikawal oleh zionis dari bayangan. Ramai yang tersepit kerana wang, pinjaman, riba dan sebagainya.

Lama dahulu, iaitu 14 abad sebelum kemungkaran di balik sistem wang kertas yang dikendalikan zionis terungkap, Rasulullah saw bersabda:

”Akan tiba suatu masa pada manusia, pada masa itu tidak ada apapun yang bermanfaat selain dinar (wang emas) dan dirham (wang perak)” (Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal).

“Pada akhir zaman, manusia di masa itu semestinya memiliki dirham-dirham dan dinar-dinar untuk menegakkan urusan agamanya dan dunianya” (Hadits riwayat Imam Al-Tabrani sebagaimana terdapat dalam kitab Jami’u As-Saghir karya Imam As-Sayuti),

“Akan datang suatu zaman kepada manusia, barang siapa tidak mempunyai yang kuning (wang emas) dan yang putih (wang perak), maka tidak akan mendapatkan kemudahan dalam kehidupan.” (H.R. Ath-Thabrani dalam al-Kabir 17415 (20/278).

Pada tahun 1992, Syekh Umar Vadillo (seorang muallaf kelahiran Spanyol), atas instruksi syekh Abdalqadir as-Sufi (sebelum menjadi muslim bernama Ian Dallas dan pernah menjadi penulis pada tv BBC  London), mencetak kembali dinar dan dirham di era modern ini.

Kini wang perak dan wang emas ini telah kembali beredar di kalangan umat Islam. Tinggal menggunakannya sahaja untuk berbagai keperluan.

Daripada hadis-hadis diatas dan juga maklumat diberikan, kita perlu yakin bahawa menyimpan emas dan perak atau lebih baiknya dalam bentuk dinar dan dirham adalah satu keperluan untuk merenggangkan kebergantungan kita terhadap sistem wang fiat yang mudah dimanipulasikan, Emas dan Perak adalah logam yang diangkat martabatnya dan juga adalah logam terbaik yang diciptakan untuk pelbagai keperluan.

Jika ingin memulakan simpanan emas anda, hubungi saya,  (Doktor Osh)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM DAFTAR!

BAGAIMANA MENDAFTAR AKAUN EMAS PUBLIC GOLD?

[1] BELIAN BIASA - Beli dan terus dapat emas, bayar secara online, dan ambil emas di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk daftar percuma dan order secara online, atau terus beli di cawangan Public Gold dan beritahu nama Osman bin Ayop, kod dealer PG00130785 sebagai INTRODUCER untuk dapatkan bimbingan daripada saya selepas belian.

[2] AKAUN EMAS GAP - Beli dan simpan dengan Public Gold secara percuma, minimum 1 gram. Kumpul sedikit demi sedikit, dan boleh keluar emas itu (untuk disimpan sendiri) pada bila-bila masa di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk maklumat lanjut tentang Akaun Emas GAP.

Untuk pembelian pertama, ikut langkah di bawah:

(a) Masukkan Duit 

Bank-in / online transfer / ATM transfer duit ke akaun atas nama Public Gold Marketing Sdn. Bhd. di bawah berdasarkan harga per gram GAP harian di www.publicgold.com.my: 

♢ 5571 3923 8048 (Maybank) (GAP)
♢ 5071 3410 4563 (Maybank)
♢ 3167 52 0833 (Public Bank)

(b) Wassap Maklumat Belian 

Wassap maklumat di bawah dan ATTACH SLIP BAYARAN ke nombor handphone Public Gold di +6012-4308 916:

New Registration Form GOLD ACCUMULATION PROGRAM PUBLIC GOLD isi yang berkaitan saja:
Nama / Name anak / nama penjaga (as per i/c) :
Email :
Contact No.
IC number / IC No anak/ ic no penjaga:
Passport No. :
Foreign ID. :
Company ROC :
Introducer Name & PG Code : Osman bin Ayop & PG00130785
DOB (birthday):
Race :
Nationality :
Occupation :
Address/Company Address :
Banker Name :
Bank Account No. :
Purchase Amount :

(c) Semak GAP Statement
 Tunggu Public Gold proses dalam masa 2 hari bekerja. Kalau dah terima email USERNAME, login website untuk semak GAP Statement selepas 2 HARI BEKERJA. Gunakan nombor Kad Pengenalan 12 digit sebagai PASSWORD.

Apa-apa persoalan, wassap saya +6017-7799316 (Dr. Osman) atau terus klik osmanayop.wasap.my bila-bila masa. Terima Kasih~
Search